ZDG neemt activiteiten Ouwerkerk International over

De bedrijfsactiviteiten van Ouwerkerk International vallen sinds 1 maart 2017 onder de vlag van de Zorg Diensten Groep (ZDG). Het bedrijfspand, wagenpark en inventaris komen in handen van Verstraaten Staatsie Vervoer (VSV). Coöperatie DELA verkoopt dit bedrijfsonderdeel, dat repatriëringsactiviteiten uitvoert.

Vier medewerkers van Ouwerkerk International gaan over naar ZDG. De overige twee medewerkers vinden bij PARUMO, waarbinnen VSV één van de partners is, een nieuwe werkgever. Eén medewerkster kiest ervoor om elders te gaan werken. Het overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt.

Repatriëring

Repatriëring is het vervoer van een overledene tussen het buitenland en Nederland. Ouwerkerk International repatrieert overledenen van en naar het buitenland. Een activiteit die vaak voorkomt bij in Nederland woonachtige gemeenschappen, die in het land van herkomst begraven willen worden. Ook mensen die bijvoorbeeld tijdens een vakantie in het buitenland overlijden, worden via Ouwerkerk International weer naar Nederland gebracht. Ouwerkerk International heeft zich gespecialiseerd in dit vervoer, waaronder ook de internationale administratieve handelingen vallen.

Leden

Leden van coöperatie DELA maken vrij beperkt gebruik van de diensten van Ouwerkerk International. Om die reden stoot DELA dit bedrijfsonderdeel af. DELA koopt in de toekomst repatriëring alleen nog maar in als dat voor leden noodzakelijk is.

Zorg Diensten Groep

Zorg Diensten Groep (ZDG) is al eigenaar van Mortuarium Schiphol. ZDG is al 25 jaar een innovatieve en onafhankelijke dienstverlener aan instanties die te maken hebben of kunnen krijgen met ‘het levenseinde’. Mortuarium Schiphol krijgt gezien de ligging bij de luchthaven al veelvuldig te maken met repatriëring van overledenen.

VSV

Het bedrijfspand in Utrecht aan de Wezerdreef, de rouwauto’s en de inventaris gaan naar Verstraaten Staatsie Vervoer (VSV). Dit bedrijf uit Venray is een specialist in alle vormen van rouwvervoer door heel Nederland. Samen met vier partners vormen zij PARUMO (Partners in Uitvaart Mobiliteit), een landelijk dekkend netwerk van zo’n vijftien vervoerders van lokale specialisten op het gebied van rouwvervoer. Twee medewerkers van Ouwerkerk International gaan over naar deze organisatie.

Back To Top