FAQ

Veelgestelde vragen

Bij overlijden in Nederland of in het buitenland en repatriëring via Luchthaven Schiphol.

Wat gebeurt er met mijn overleden dierbare, nadat ik afscheid heb genomen?

Wanneer u afscheid heeft genomen van uw dierbare, wordt de kist gesloten door een daartoe bevoegde medewerker. De kist met uw dierbare wordt met een speciaal daarvoor ingerichte rouwauto overgebracht naar Mortuarium Schiphol. De medewerkers van Mortuarium Schiphol dragen de kist met uw dierbare over aan de medewerkers van het afhandelingsbedrijf van de betreffende airline, die de kist overbrengen naar het vliegtuig en in het vrachtruim plaatsen.

Komt de kist op de luchthaven in een koeling te staan?

Ja, wanneer er wachttijd is tussen aankomst in Mortuarium Schiphol en de vertrektijd van het vliegtuig, wordt de kist met uw dierbare in de koeling geplaatst.

Is er een speciale koeling in het vliegtuig?

Een koelruimte in het vliegtuig is niet nodig. Het vrachtruim van het vliegtuig is zo koel dat mechanische koeling niet noodzakelijk is.

Kunt u ook ‘s nachts overledenen overbrengen van en naar Schiphol?

Ja, in Mortuarium Schiphol zijn wij 24 uur per dag aanwezig om een overledene, op welk moment dan ook, over te kunnen brengen.

Vlieg ik als passagier in hetzelfde toestel als mijn overleden dierbare?

Ja, bij het boeken van de vlucht wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen. Wij doen ons uiterste best om nabestaanden op dezelfde vlucht te plaatsen als die waar de overledene mee wordt overgebracht. Garanties hiervoor kunnen wij echter niet geven.

Kan de overledene worden opgebaard in een uitvaartcentrum in mijn woonomgeving?

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor kunt u het beste afspraken maken met de door u ingeschakelde uitvaartverzorger.

Kunt u een afscheid of uitvaartdienst organiseren in het buitenland?

Wanneer u in het land van bestemming een afscheidsceremonie wilt houden, kunnen wij voor u een lokale uitvaartonderneming inschakelen die de uitvaart voor u verzorgt.

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem dan contact met ons op:

085 0497049
info@repat.nl

Back To Top